Voimakas täysikuu tulossa 18.3.2022

Voimakas täysikuu tulossa 18.3.2022

Shamanismissa ja erityisesti noituudessa astrologialla on oma tärkeä paikkansa. Kummassakin traditiossa hieman erilainen, mutta tärkeä. En kuitenkaan ole ottanut, enkä jatkossakaan ota astrologiaa sellaisenaan tähän blogiin, koska en koe olevani sen syvin asiantuntija, mutta näin kyökkiastrologian näkökulmasta tulossa on nimenomaan henkisen polun kulkijoille mielenkiintoinen täysikuu ja siksi on pakko muutamalla sanalla mainita asiasta.

Tällä viikolla on meille pakanoille tärkeä päivä eli kevätpäiväntasaus (20.3), mutta ennen sitä meillä on 18.3 astrologisesti erittäin harvinainen tilanne, nimittäin aurinko ja Neptunus ovat kalojen merkeissä, mutta sen lisäksi myös Merkurius ja Jupiter ovat kaloissa tai Merkurius on itseasiassa matkalla kaloihin ja on kaloissa 25.3. Lähes kaikki planeetat ovat  kuitenkin nyt samalla puolella eläinrataa. Siksi niiden välillä on nyt hyvin vähän transiitteja eli planeettojen ohituksia.  Tämän on melko harivainen tilanne ja transiittien vähäisyydestä johtuen meillä on siis luvassa hyvin voimakas täysikuu, joka osuu Neitsyen merkkiin.  Voimaa lisää vielä se, että kuu muodostaa kolmion Plutolle, joka planeettana pakottaa meidät menemään syvälle sisimpään ja kokemaan voimakkaita tunteita. Pluto on muutokseen pakottava transformaation planeetta, jolla on synkkä maine, mutta taivaan muut aspektit tuovat sille nyt nimenomaan positiivisen kasvun voimaa.

Merkuriuksen osuessa Kaloihin ovat ajatteluprosessimme usein visuaalisempia, intuitiivisempia ja mielikuvituksellisempia kuin tavallisesti. Kaloissa energia muuttuu myös hieman unenomaisemmaksi (tiedätte sen tunteen, kun on veden alla ja kaikki äänet yms. tuntuu epätodelliselta) ja empaattisemmaksi, joka taas tekee henkisten ja intuitiivisten viestien vastaanottamisen helpommaksi. Jupiter, tuo suurin yksittäinen onnentuoja, on siis myös kaloissa eli vanhan ajattelun mukaan toisessa hallitsemassaan merkissä ja sekin johdattaa huomiomme kohti korkeampia arvoja, filosofisia, uskonnollisia ja henkisiä kysymyksiä, korkeampaa ajattelua sekä johdattaa miettimään, mikä oikeasti on tärkeää. Jupiter tavalleen uskollisena laajentaa kaikkea, johon se on kosketuksissa ja kalojen merkkiin osuessaan se laajentaa nimenomaan kaloille ominaista tarvetta jatkuvaan henkiseen heräämiseen ja kehittymiseen ja auttaa uudistamaan kangistuneita ajattelutapoja ja synnyttää uusia näkökulmia.

Tämän lisäksi meillä on vielä Neptunuskin Kaloissa, toinenkin planeetta, joka on hallitsemassaan merkissä. Tämä on jo hyvin harvinaista. Neptunus planeettana edustaa ihmisen alitajuista ja fyysistä tarvetta tulla yhä tietoisemmaksi omasta henkisestä olemuksestaan. Neptunus Kaloissa on luovuuden, taiteen, henkisen kehityksen ja kollektiivisen tietoisuuden kehittymisen aikaa.

Tämä täysikuu, jos mikä, on nyt rituaalin paikka sille, joka kaipaa uudistumista, polun selkiytymistä ja yhteyttä henkimaailmaan.

Comments are closed.