Seidr

Seidr

Seidr koostuu perinteisesti neljästä asiasta: sauvasta, laulusta, istuimesta ja hengistä. Tässä siis on koko seidr kiteytettynä!  Seidriään voi kehittää ainoastaan harjoittelemalla shamanistisia taitojaan eli yhteyttään henkiauttajiin, matkaamistaitojaan ja kykyään hallita voimaa. Ilman näitä taitoja ei voi edetä tällä polulla eikä oikotietä tälle polulle ole, siksi aloitamme ns. perusshamanismilla.

2-3 päiväisellä peruskurssilla tutustumme perinteiseen shamanismiin sekä erityisesti skandinaavisen shamanismin muodon eli seidrin keskeisiin ajatuksiin, välineisiin ja menetelmiin. Seidr perustuu vanhaan skandinaviseen mytologiaan ja käymme läpi sitä pääpiirteissään sekä seidriläistä kosmologiaa tärkeimpinään maailman puu Yggdrasil ja Urdin verkko ja niiden ilmentymistä seidriläisessä maailmankuvassa.

3-4 päiväisellä jatkokurssilla, jolloin osanottajilla on jo hyvät shamanistiset taidot, harjoittelemme mm. erilaisia seidristuntoja, rituaaleja sekä voiman lisäämistä, että sen käyttöä.  Kurssiin kuuluu myös oman sauvan synnyttäminen.

Kurssi koostuu luennoista, keskustelusta, harjoituksista ja kokemuksien jakamisesta.

Kursseille mahtuu 12 henkilöä ja alkavista kursseista tulee etusivulle ilmoitus. Jos sinulla on jo valmiiksi 8-12 hengen porukka, jonka kanssa haluaisit kurssin toteuttaa, niin ota yhteyttä ja voimme sopia kurssin aikataulu ulkopuolelta.

Kurssin hinta muodostuu aina sen perusteella, mikä valikoituu kurssipaikaksi eli paikan vuokra vaikuttaa hintaan, siksi pyrin pitämään kurssit kylä/seurojentaloilla yms. Hintaan siis sisältyy pääsääntöisesti yöpyminen ja ruokailut. Hintahaitari on ollut noin 350-500 välillä. Tarkempi hinta ilmoitetaan, kun paikka on tiedossa.