Mitä siellä kurssilla sitten oikein tapahtuu?

Mitä siellä kurssilla sitten oikein tapahtuu?

Olen saanut muutamia kysymyksiä liittyen siihen, mitä seidr kurssilla oikein tapahtuu, miksi siellä ”pitää” olla yötä ja miten se eroaa shamanismin peruskursseista.

Ensinnäkin kurssilla ei tarvitse olla yötä, vaan se on mahdollisuus, koska osa tulee kauempaa ja kun kurssiohjelma loppuu illalla n. Klo 20 ja alkaa seuraavana aamuna klo 9.30, niin on yksinkertaisesti helpompaa, kun on paikka mihin jäädä nukkumaan. Yöllä ei siis ole mitään istuntoja tms. vaan siellä vain yksinkertaisesti nukutaan.

Kurssi etenee yleensä näin eli ensimmäisenä iltana porukka pikkuhiljaa valuu paikalle ja ne jotka ovat jäämässä yötä, asettautuvat huoneisiinsa. Juodaan kahvia ja teetä ja tutustutaan hieman toisiimme ja sen jälkeen käydään läpi kurssin ohjelmaa ja puhutaan shamanismista yleisellä tasolla.  Seuraava aamu alkaa aamupalalla ja sen jälkeen kurssi alkaa.

Kurssilla on hyvin rento ote eli ei ole kalvosulkeisia ja koko kurssi perustuu keskusteluun. Teemme muutamia ohjattuja matkoja ja puramme ne auki jälkikäteen yhdessä. Vaikka kurssi on seidriä, niin se ei vaadi aasauskoista taustaa tai mitään muutakaan vakaumuksellista taustaa.  Suurin osa osallistujista ei edes omaa minkäänlaista vakaumusta vaan he ovat ihan tavallisia luontoa rakastavia ihmisiä. Seidrin peruskurssi ei oikeastaan eroa shamanimin peruskursseista juurikaan muuten, kuin sen suhteen, että käymme läpi viikinkienaikaista maailmankuvaa ja Yggdrasilin merkitystä seidrissä. Seidr ei ole sen kummoisempi shamanistisena traditiona kuin vaikkapa kalevalainen tai saamelainen shamanismi, mutta se (kuten myös edellämainitut) eroaa kuitenkin huomattavasti vaikkapa ydinshamanismista. Puhumme myös jonkin verran äänen käytöstä seidrissä ja seidrin eri muodoista, mutta esimerkiksi matkat tehdään rummun avustuksella eikä kenenkään tarvitse käyttää ääntään ja osallistujien ei tarvitse ottaa mukaansa mitään rekvisiittaa, mutta toki jos on oma rumpu tai helistin, niin se kannattaa ottaa mukaan.

Haasteellisimmaksi puoleksi kursseilla on osoittautunut se, että koko kurssin ajan istutaan lattialla. Kannattaa siis varustautua makuualustalla, taljalla tms. pehmeällä ja lämpimällä alustalla.

Suomessa, tai suomeksi, ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty seidr-kurssia, vaan aikaisemmat kurssit ovat olleet Ruotsissa. Tervetuloa siis mukaan luomaan jotakin ihan uutta, ensimmäisen kerran. Jos jokin ihmetyttää tai haluat muuten vain kysyä jotakin kurssiin liittyvää, niin laita viestiä osoitteeseen minna@mjolnir.fi

Ps. Rummun päällä olevaa puukkoa ei käytetä kurssilla mihinkään, se on shamanistinen rituaaliesine, joka sattui olemaan laukkuja purettaessa rummun päällä, mutta se kuuluu ihan toisiin istuntoihin kuin kursseihin 🙂

Comments are closed.