Asatru pähkinänkuoressa

Asatru pähkinänkuoressa

 

”Me, jotka elämme ja tunnustamme esikristillisistä skandinaavisista perinteistä ja mytologioista kumpuavaa skandinaavista luonnonuskoa, kutsumme uskoamme usein asatruksi eli uskoksi aasajumaliin. Uskontomme on polyteistinen, joka tarkoittaa sitä, että tunnustamme ja käännymme useiden jumaluuksien puoleen. Näitä jumalia ja jumalattaria ovat mm. Odin, Thor, Frey, Freija, Frigg jne.

 Käytämme ja arvostamme suuresti esi-isiemme aikoinaan käyttämiä perinteitä ja tapoja. Tapojen päämääränä on tuolloin nimenomaan päästä ja olla lähellä sitä ajatonta, pyhää perinnettä, elämänpolkua ja –tehtävää, jonka jumalat antoivat ensimmäisille ihmisille aikojen alussa. Lähdemme uskossamme siitä perusolettamuksesta, että luonto ja elämä ovat ehdottoman pyhiä.

Kunnioitamme ja ylistämme jumaluuksiamme seremonioilla.  Juhlapyhämme ovat kytköksissä vuodenaikojen vaihtumisiin ja järjestämme myös seremonioita, jotka liittyvät elämän suuriin hetkiin, kuten häihin, hautajaisiin, nimiäisiin jne.”

 Yhden päivän (9 tuntia) kurssin tarkoituksena on tutustua asatruhun, sen historiaan, nykypäivään, maailmankuvaan sekä seremonioihin.

Kurssille mahtuu 12 henkilöä ja alkavista kursseista tulee etusivulle ilmoitus. Jos sinulla on jo valmiiksi 8-12 hengen porukka, jonka kanssa haluaisit kurssin toteuttaa, niin ota yhteyttä ja voimme sopia kurssin aikataulu ulkopuolelta.

Kurssin hinta muodostuu aina sen perusteella, mikä valikoituu kurssipaikaksi eli paikan vuokra vaikuttaa hintaan, siksi pyrin pitämään kurssit kylä/seurojentaloilla yms. Hintaan sisältyy ruokailut. Hinta asatrukurssille on n. 120-150 €. Tarkempi hinta ilmoitetaan, kun paikka on tiedossa.