Alkavat kurssit -infoa

Alkavat kurssit -infoa

Lupasin laittaa blogiin päivitystä tulevista kursseista syyskuun loppuun mennessä. Vuokratilat ovat edelleen täynnä edellisen vuokralaisen tavaroita, joten tarkkoja päiviä ei voi vielä kursseille laittaa, mutta kun tilat ovat käytössä, niin sivulle ilmestyy tarkat päivät sekä ”kauppa”, josta niihin pääsee ilmoittautumaan. Toivotaan, että koronatilanne ei ryöstäydy uudelleen käsistä, mutta näillä näkymin Pohjoismaisen Perinteenkantajien kurssit pyörähtävät käyntiin marraskuussa ja muiden pitämistä kursseista ilmoitetaan sitä mukaan, kun saamme tilat vapaaksi ja varauskalenterin toimintaan.

Huom. Ilmoittautumislinkkiä ei siis vielä ole olemassa, vaikka teksteissä niin jo mainitaankin.

Tässä kuitenkin tulevien kurssien kuvaukset, jotta tiedätte mitä olisi tulossa.

 

Seidr

2 päiväisellä seidrin peruskurssilla tutustumme perinteiseen shamanismiin sekä erityisesti skandinaavisen shamanismin muodon eli seidrin keskeisiin ajatuksiin, välineisiin ja menetelmiin. Seidr perustuu vanhaan Skandinaaviseen mytologiaan ja käymme läpi sitä pääpiirteissään sekä seidriläistä kosmologiaa tärkeimpinään maailmanpuu Yggdrasil sekä Urdin verkko ja niiden ilmentymistä seidriläisessä maailmankuvassa.

2 päiväisellä seidrin jatkokurssilla harjoittelemme mm. erilaisia seidristuntoja, rituaaleja sekä voiman lisäämistä, että sen käyttöä.  Kurssiin kuuluu myös oman sauvan synnyttäminen sekä sauvojen käyttö.

Kurssit koostuvat luennoista, keskustelusta, harjoituksista ja kokemuksien jakamisesta.

Kursseille mahtuu 12 henkilöä. Hinta: 130e/kurssi (sis. ALV)

 

Shamanismi

Shamanismi on ihmiskunnan vanhin henkinen perinne. Shamanismin harjoittamisen ajatellaan ulottuvan yli 100 000 vuoden taakse menneisyyteen. Shamanismia on harjoitettu Siperiassa, Aasiassa, Euroopassa, Afrikassa, Australiassa, Grönlannissa sekä alkuperäisheimojen keskuudessa Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

Yhden päivän peruskurssin aikana tutustumme shamanismin keskeisiin tekniikkoihin sekä eri menetelmiin. Keskeistä kurssilla on kuitenkin shamaanin matkaaminen toiseen todellisuuteen. Käytämme perinteisiä shamanistisia keinoja kuten laulua, tanssia ja rummuttamista oppiaksemme siirtymistä toiseen tietoisuuteen, tutkiakseen henkimaailmaa, tavatakseen omat henkiauttajamme. Kurssilla opetetaan myös shamanistisen parantamisen perusteet.

Kurssi koostuu luennoista, keskustelusta, harjoituksista, kokemuksista ja yhteisestä tarinoinnista.

Kurssille mahtuu 12 henkilöä. Hinta: 90€/kurssi (sis. ALV)

 

Riimut

Odin oli mm. viisauden ja kuoleman jumala, jolla oli sammumaton tiedonjano. Odinin mielestä tieto oli valtaa, ja hän halusi lahjoittaa tiedon lahjana seuraajilleen. Odin halusi selvittää riimujen salaisuuden, ja niin hän keihästi itsensä Gungnir-keihäällään Yggdrasil-puun kylkeen, ja riippui puun kyljessä yhdeksän päivää. Jumala uhrasi itsensä itselleen.

Kurssin aikana yhdistämme riimut muihin perinteisiin shamanistisiin perinteisiin kuten ulkonaistumiseen, luonnossa kävelemiseen ja seidriin tutkiaksemme ja löytääksemme riimujen voiman. Tarkoituksena on, että osallistujat löytävät oman tapansa käyttää riimuja apuvälineinään shamanistisella polullaan.

Kurssi muodostuu kahdesta tapaamiskerrasta, jolloin ensimmäisellä kerralla käymme riimuja ja niiden merkityksiä läpi sekä tutustumme niiden syvempään olemukseen. Toisella tapaamisella perehdymme sidosriimuihin sekä riimujen maagiseen käyttöön.

Kurssille mahtuu 12 henkilöä. Hinta: 130€ yhteensä molemmat päivät (sis. ALV). 

 

 

Asatru

”Me, jotka elämme ja tunnustamme esikristillisistä skandinaavisista perinteistä ja mytologioista kumpuavaa skandinaavista luonnonuskoa, kutsumme uskoamme usein asatruksi eli uskoksi aasajumaliin. Uskontomme on polyteistinen, joka tarkoittaa sitä, että tunnustamme ja käännymme useiden jumaluuksien puoleen. Näitä jumalia ja jumalattaria ovat mm. Odin, Thor, Frey, Freija, Frigg jne.

 Käytämme ja arvostamme suuresti esi-isiemme aikoinaan käyttämiä perinteitä ja tapoja. Tapojen päämääränä on tuolloin nimenomaan päästä ja olla lähellä sitä ajatonta, pyhää perinnettä, elämänpolkua ja –tehtävää, jonka jumalat antoivat ensimmäisille ihmisille aikojen alussa. Lähdemme uskossamme siitä perusolettamuksesta, että luonto ja elämä ovat ehdottoman pyhiä.

Kunnioitamme ja ylistämme jumaluuksiamme seremonioilla.  Juhlapyhämme ovat kytköksissä vuodenaikojen vaihtumisiin ja järjestämme myös seremonioita, jotka liittyvät elämän suuriin hetkiin, kuten häihin, hautajaisiin, nimiäisiin jne.”

 Yhden päivän (9 tuntia) kurssin tarkoituksena on tutustua asatruhun, sen historiaan, nykypäivään, maailmankuvaan sekä seremonioihin.

Hinta: 90€ (sis. ALV)

 

Asatruseremoniakoulutus

Yhden päivän koulutuksen aikana käymme läpi asatrun keskeisiä blotteja,  seremonioita ja riittejä sekä niihin kuuluvia alttareita sekä välineistöä.

Hinta: 90€(sis. ALV)

 

Kaikilla kursseilla:

RUOKAILU: Kurssin aikana on mahdollista nauttia vegaaninen keittolounas. Ilmoitathan mahdollisesta erikoisruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

KURSSIPAIKKA: Malmi Helsinki (tarkemmat ohjeet osallistujille)

KULKUYHTEYDET: Kurssipaikka sijaitsee Malmilla Helsingissä, jonne pääsee esimerkiksi Helsingin rautatieasemalta junilla K ja I sekä Tikkurilasta junilla K ja P (Malmin asemalta on noin vajaan 10 minuutin kävelymatka kurssipaikalle)

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT: Ilmoittautuminen tapahtuu erillisen linkin kautta.

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Voit kuitenkin peruuttaa ilmoittautumisesi ilman pakottavaa syytä seuraavin ehdoin:
– viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssia ilman kustannuksia,
– viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia 30 € peruutusmaksua vastaan

Tätä myöhemmin ilmoittautumisen voi perua ilman kustannuksia pakottavasta syystä (esim. sairastuminen). Peruutusmaksua ei myöskään peritä, jos löydät tilallesi toisen osallistujan (esim. jonkun ystäväsi) tai kurssi tulee peruutuksesi jälkeen täyteen.

HUOM! Kaikki kurssit ovat ehdottoman päihteettömiä!

Jos sinulla on jo valmiiksi 8-12 hengen porukka, jonka kanssa haluaisit jonkun edellämainituista kurssin toteuttaa, niin ota yhteyttä ja voimme sopia kurssin myös aikataulun ulkopuolelta.

 

Comments are closed.